KONJAKKIA JA ORKKIDEOITA

Tänään oli merkkipäivä! Isäni täytti 85 vuotta ja kaikki läheiset olivat paikalla! Mietittiin, mitä lahjaksi ja sain päähäni mennä ostamaan kukkia - eihän raavaalle miehelle sentään kukkia - miksei kukkia? Konjakkia nyt ainakin, se on jalo juoma ja sopii tällaisiin merkkipäiviin.

Kyllä vaan tuli kukkia ostettua, ja kun en mikään kukka-asiantuntija ole, niin ostin oikein orkkidean, kun sillä mielestäni oli niin kauniit valkoiset kukat. Oli vaan isäni otettu kukasta, sai sen mukana oikein "käyttöohjeetkin", miten toimia kukan kanssa vastaisuudessa. Huomioin, että tärkeä oli päivä vanhemmilleni, kun kaikki perheen jäsenet olivat paikalla ja vanhempani saivat kuulla lastenlasten kuulumisia.

Sama homma on näissä isännöitsijän hommissakin, asukkaita täytyy osata kuunnella "oikealla korvalla" ja oikeasti olla läsnä heidän murheissaan ja kaikissa niissä asioissaan, mistä he isännöitsijään ovat yhteydessä. Taito osata olla aito, on mielestäni isännöitsijän työssä tärkeä ominaisuus. Kyllä sinun asukkaasi äkkiä sen huomaat, milloin oikeasti välität heistä ja otat heidän asiansa vakavasti. Ethän sinä tietysti voi tuntea kaikkia taloyhtiöittesi asukkaita henkilökohtaisesti, muistaa heidän nimiään ja käyntejään toimistolla. Monet kyllä jäävät varmasti mieleen, kuka mistäkin syystä. Itselläni on maailman huonoin nimimuisti, mutta kasvot jäävät mieleen ja erikoiset sattumukset samoin.

Jos pystyt olemaan aito työssäsi, välittyy se kyllä varmasti asukkaille ja sinut muistetaan - ihmismieli vain on sellainen, että aito ihminen työssään muistetaan. Sinun ei tarvitse esittää mitään, tai olla jotain muuta kuin olet. Erityisesti vanhat ja nuoret muistavat sinut aina sellaisena kuin olet. Sanotaanhan, että totuus tulee lasten suusta ja se pitää täysin paikkansa myös näissä isännöintihommissa.

Kaikkia ei voi miellyttää, eikä tarvitsekkaan, mutta hommat voidaan silti hoitaa asiallisesti. Objektiivisuus on mielestäni taito, jota tulee olla isännöitsijällä aina matkassa. Sinulle ei niin tärkeä asia voi olla toiselle se kaikkein tärkein juttu, jota ilman ei hommat luonaa. Elämä on ikuista oppimista, niin on isännöitsijän hommatkin, mutta tässä valmiita oltaisiin, niin eihän tässä mitään koukuttavaa olisikaan. Ole aidosti oma itsesi, niin olet sinut itsesi ja muiden kanssa.

-MAALAISISANTA

Kommentit

Suositut tekstit