LUMIHOMMIA JA SAUNANLÄMMITYSTÄ

Eletään jo hyvän matkaa tammikuuta 2018, eikä näillä leveysasteilla ole lumesta tietoakaan. Kummallista, muista mukulana, kun aina pääsi jo jouluna testaamaan pukin tuomia uusia suksia tai serkun kadehtimaa, mustaa, vauhtiraidoilla varustettua rattikelkkaa. On tainnut mennä mantereet sekaisin, kun toin Trumppi toivoi ilmaston lämpenemistä torjumaan kovaa lumentuloa ja kirpakkaa pakkasta Amerikan mantereelle. Sielläpäin kävi päin vastoin, pakkanen jäädytti kuuluisat Niagaran putouksetkin yhdeksi suureksi jääpuikoksi ja se toivottu "ilmaston lämpeneminen" iskeytyikin tänne Varsinaiseen Suomeen, heh, heh.

Isännöintihommissa ei kyllä noista lumistuiskuista ole liiemmälti väliä. En ole vielä koskaan tavannut sellaista lumenauraajaa, joka olisi hommistaan kehuja saanut, mutta eihän arvosteluhommiin paljon koulusta tarvitakkaan, ainoastaan hieman pirullista luonnetta.

Täällä Suomen Turuss, on isännöitsijän tärkeimmäksi tehtäväksi näin talvella tullut liukkauden torjunta ja huoltomiesten paimentaminen hiekoitushommissa - samanlaista hommaa, kuin lumenaurauskin, eipä liiemmälti kehuja irtoa. Sinänsä hauskaa, kun ensin kylvetään sitä santaa pitkin katuja talven aikana ja ennen vappua sitä taas harjataan kauhealla kiiruulla, jotta valkolakin kantajat ja muut vapun juhlijat taas haalareissaan pääsevät puhtoisiin lähiöihin ja niiden kaduille kierimään.

Näin lauantaina, kun tätä blogitekstiäni kirjoitan, ollaan yhdessä viikon pyhimmissä päivissä - mennään saunaan pesemään viikon tomut pois niskasta. Isännöitsijän tärkeä tehtävä on huolehtia siitä, että VARMASTI taloyhtiön sauna on kunnossa ja kiuas kuumana silloin kun sen aika on. Jos ei sauna pelitä, niin voi sitä turpakäräjien määrää toimistolla, kun selvitellään kenen syy, kun ei saunan kiuas ollut kuumana.

Jos tästä jotain opin, niin torju liukkautta ja lakaise lumet, jotta päästään tohvelit jalassa kuumaan saunaan!!!!

-MAALAISISANTA

Kommentit

Suositut tekstit